Houten jaloezieën voor elke kamer 

Onze houten jaloezieën combineren stijl en functionaliteit, waarmee je in elke kamer van je huis een unieke ambiance creëert. De lamellen zijn vervaardigd uit duurzaam hout, waardoor je eenvoudig kunt spelen met licht en schaduw. Dankzij de lichte houtsoort en de subtiele nerfstructuur hebben de jaloezieën een exclusieve uitstraling.

Wat is het verschil met shutters? De lamellen van jaloezieën kunnen met bedieningskoorden omhoog worden getrokken of gekanteld.

Creëer je eigen stijl met de houten jaloezieën van Dijkstra

Of je nu een landelijke, moderne of klassieke stijl hebt, onze houten jaloezieën sluiten altijd perfect aan bij je interieur.

De belangrijkste eigenschappen van onze houten jaloezieën:

  • Altijd op maat gemaakt.
  • Verkrijgbaar in prachtig hout; een lichte maar sterke houtsoort die zorgt dat de lamellen niet kromtrekken.
  • Lamellen beschikbaar in verschillende breedtes
  • Ladderkoord met standaard ponsgaten of de speciale privacy-uitvoering, waarbij de koorden aan de voor- en achterkant van elke lamel lopen. Dit zorgt voor extra verduistering en privacy.
  • Ladderbanden in verschillende breedtes
  • Ook verkrijgbaar met motorisering, zowel met ladderkoord als ladderband.

Zo zorg je voor een veilige, stijlvolle en functionele toevoeging aan elk interieur met onze houten jaloezieën.

Ontdek de mogelijkheden

Verschillende soorten houten jaloezieën

Bij Dijkstra bieden we drie verschillende soorten houten jaloezieën: gelakt, gebeitst of met een matte olielaag. Alle jaloezieën worden vervaardigd uit duurzaam Paulownia hout, dat licht van gewicht is maar toch sterk. Dit voorkomt kromtrekken van de lamellen. Elk type jaloezie heeft unieke eigenschappen:

Gelakte houten jaloezieën

Voor een strakke en moderne uitstraling zijn onze gelakte jaloezieën ideaal, waarbij de houtnerf subtiel verborgen blijft. Je kunt kiezen uit diverse lakkleuren of een RAL Classic-, F&B- of NCS-kleur voor een perfect afgestemde afwerking.

Gebeitste houten jaloezieën

Onze gebeitste jaloezieën accentueren de natuurlijke houtnerf, wat een speelse en landelijke sfeer aan je interieur toevoegt. Deze jaloezieën zijn perfect te combineren met warme ladderbanden voor een harmonieuze uitstraling. Ze zijn verkrijgbaar in een breed scala aan beitskleuren

Met aluminium lamellen creëer je een strakke, moderne uitstraling. Deze lamellen zijn licht, sterk en beschikbaar in tal van metallic kleuren die gemakkelijk te onderhouden zijn.

Houten jaloezieën met matte olielaag

Wil je het landelijke karakter van gebeitste jaloezieën, maar met een minder glanzende afwerking? Dan zijn onze jaloezieën met een matte olielaag de perfecte keuze. Ze bieden een natuurlijke look met een matte afwerking, die onder bepaalde hoeken minder glanst.

Kies bij Dijkstra voor de perfecte combinatie van stijl en duurzaamheid met onze houten jaloezieën.

Bedieningsmogelijkheden

Bij onze houten jaloezieën kun je kiezen uit twee verschillende bedieningsmogelijkheden: standaard bediening of elektrische bediening. Elke optie heeft unieke kenmerken:

Standaard bediening

Onze houten jaloezieën met standaard bediening zijn uitgerust met een optrekkoord en twee tuimelkoorden voor het kantelen van de lamellen. Door aan het optrekkoord te trekken, kun je de jaloezie op de gewenste hoogte brengen en deze vastzetten door het koord schuin te houden, zodat het mechanisme blokkeert. Om de jaloezie te laten zakken, trek je het koord diagonaal naar het midden om de blokkering op te heffen. Met de tuimelkoorden regel je de hoeveelheid licht en privacy door de stand van de lamellen aan te passen.

Elektrische bediening

Onze jaloezieën kunnen ook elektrisch worden bediend met de stille motoren. Je hebt de keuze tussen ‘Tilt & Lift’ of alleen ‘Tilt’. Bij de optie ‘Tilt & Lift’ kun je zowel de lamellen als de gehele jaloezie elektrisch bedienen. Kies je voor ‘Tilt Only’, dan kun je alleen de lamellen elektrisch openen of sluiten, terwijl je voor het optrekken van de jaloezie een koord gebruikt.

Connector-app
De motoren zijn ook te bedienen via een smartphone-app met behulp van een WiFi-connector bridge. Dit stelt je in staat om programma’s in te stellen die de jaloezieën op bepaalde tijden automatisch openen en sluiten. Daarnaast kun je de houten jaloezieën op elk moment bedienen, zelfs wanneer je niet thuis bent.

Houten jaloezieën

Verschillende montagemogelijkhede

  • Op het kozijn: De jaloezie wordt direct op het kozijn gemonteerd
  • Binnen de muuropening: Dit is de meest gangbare montageoptie. De frontlijst wordt tussen de muren geplaatst. De jaloezie kan dicht bij het raam worden gemonteerd of verder naar voren.
  • Op de muur: Als montage binnen de muuropening niet mogelijk is, kan de jaloezie op de muur (op de dag) worden geplaatst. Ook met deze methode bereik je een mooi en strak resultaat.
Bel ons Vraag advies
Hoe werkt het

Hoe werkt het? De perfecte houten jaloezieën voor jouw raam met Dijkstra

Bij Dijkstra weten we precies wat jouw ramen en woning nodig hebben. Met onze uitgebreide ervaring in houten jaloezieën geven we altijd het beste advies. We staan voor je klaar om je te helpen!

Stap 1

Wat zoek je precies?

Neem contact met ons op via ons contactformulier, telefoon of kom langs in onze showroom. Onze specialisten laten je graag zien wat de mogelijkheden zijn met onze houten jaloezieën en geven je een prijsindicatie. De koffie staat klaar voor je!

Stap 2

Advies aan huis

We komen graag bij je thuis om de ramen nauwkeurig op te meten. Onze inmeetadviseur bespreekt de specifieke mogelijkheden en montageopties. Tevreden met de offerte? Na jouw akkoord gaan we direct voor je aan de slag.

Stap 3

Productie op maat

We werken snel, zodat we je opdracht meteen kunnen verwerken. Elke houten jaloezie wordt tot op de millimeter nauwkeurig op maat gemaakt. Zo ben je verzekerd van jaloezieën die perfect passen bij jouw ramen.

Stap 4

Volledige installatie

Onze ervaren monteurs zorgen voor een vlekkeloze installatie van jouw houten jaloezieën. We vertrekken pas als alles perfect gemonteerd, afgewerkt en netjes opgeruimd is. Zo kun jij direct genieten van je nieuwe Dijkstra houten jaloezieën!

Benieuwd geworden naar de mogelijkheden?

Doe inspiratie op
Houten jaloezieën

Maak nu een afspraak

Wij komen naar u toe, naar de plek waar het nieuwe interieur komt. Zo kunnen wij maximaal adviseren over de mogelijkheden en u hoeft de deur niet uit. Wel zo makkelijk.

Contact Us