Veelgestelde vragen

We begrijpen dat je soms snel antwoorden nodig hebt op je vragen. Daarom hebben we de meest voorkomende vragen en antwoorden voor je op een rij gezet. Of je nu meer wilt weten over onze producten, leveringen, of andere diensten, je vindt hier de informatie die je zoekt. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem gerust contact op met onze klantenservice, en we helpen je graag verder!

Algemeen

Ja, dat doen we zeker! Op afspraak komen wij bij u thuis op een tijdstip dat het beste uitkomt, zodat we samen kunnen kijken naar de meest geschikte oplossingen voor uw woning.

U bent altijd welkom om vrijblijvend onze showroom te bezoeken. Wilt u er zeker van zijn dat er een adviseur beschikbaar is om u persoonlijk te helpen? Maak dan een afspraak, zodat we u direct van advies kunnen voorzien bij het kiezen van de juiste producten.

Nee, zeker niet! Naast onze uitgebreide collectie zonwering bieden wij ook een breed assortiment aan raambekleding, vloeren van verschillende topmerken (zoals pvc-vloeren, marmoleum en laminaat) en een selectie van de mooiste behangmerken.

Ja, alle offertes die wij opstellen zijn geheel vrijblijvend. Pas wanneer u akkoord gaat, wordt de offerte omgezet in een definitieve order.

Onze gemiddelde levertijd ligt tussen de 6 en 8 weken. In drukke periodes kan de levertijd iets langer zijn, maar wij houden u altijd goed op de hoogte van de verwachte leverdatum.

Ja, alle montages worden uitgevoerd door ons eigen team van specialisten. Of het nu gaat om het installeren van zonwering, het ophangen van raambekleding of het leggen van vloeren, u kunt vertrouwen op de vakmanschap van ons team.

Nee, naast onze showroom in Dokkum hebben we ook showrooms in Leeuwarden en Borger. Zo is er altijd een locatie bij u in de buurt waar u onze producten kunt komen bekijken.

Onze rijdende winkel is een service waarbij wij met stalen van zonwering, raambekleding, vloeren en behang bij u thuis langskomen. Zo kunt u in het comfort van uw eigen woning de materialen zien en ervaren voordat u een keuze maakt.

Ja, wij bieden verschillende pakketten voor interieuradvies aan. U kunt kiezen voor een adviesgesprek met één van de stylisten waarmee wij samenwerken. Dit kan variëren van advies over kleur en materiaalkeuze tot een complete inrichting. Neem gerust contact op via info@bydijkstra.nl voor meer informatie over de mogelijkheden.

Absoluut! Ons team staat klaar om u volledig te ontzorgen bij het inrichten van uw nieuwe woning. Wij begeleiden u bij de keuze van de juiste vloeren, inclusief het leggen ervan en de installatie van vloerverwarming of egalisatiewerk. Daarnaast kunnen we het stuc- en schilderwerk verzorgen en adviseren bij de keuze van raambekleding en wandbekleding. Informeer naar de uitgebreide mogelijkheden voor uw project!

Behang

Jazeker! In onze showroom vindt u een uitgebreide selectie behangboeken met collecties van topmerken zoals Eiffinger, Arte, Masureel, Hooked on Walls en KEK Amsterdam. U kunt de verschillende materialen, structuren en patronen op uw gemak doorbladeren en de kwaliteit van het behang in het echt bekijken. Onze adviseurs staan klaar om u te helpen bij het maken van de beste keuze voor uw interieur.

Wij bieden een breed scala aan behangsoorten die geschikt zijn voor diverse ruimtes in uw woning. Zo hebben we fotobehang, dat ideaal is om een unieke sfeer te creëren met levensechte afbeeldingen. Daarnaast vindt u vliesbehang, dat bekend staat om zijn gemakkelijke verwerking en duurzaamheid, en vinylbehang, dat extra stevig is en vochtbestendig – perfect voor bijvoorbeeld keukens en badkamers. Verder hebben we tal van behangpatronen, van klassiek tot modern, zodat er voor elke stijl en ruimte een passend behang te vinden is.

Ja, we verkopen ook behanglijm, want elk type behang vraagt om een specifieke lijm voor het beste resultaat. Onze experts adviseren u graag over welke lijm het meest geschikt is voor het door u gekozen behang. Of het nu gaat om vliesbehang, vinylbehang of fotobehang, de juiste lijm zorgt ervoor dat het behang optimaal hecht en er professioneel uitziet. Zo bent u verzekerd van een prachtig eindresultaat!

Vloeren

Bij ons vindt u een ruime keuze aan verschillende vloeropties om uw interieur naar wens in te richten. We bieden een uitgebreid assortiment aan PVC vloeren, laminaat, marmoleum, vinyl en diverse soorten tapijt. Of u nu op zoek bent naar een duurzame, onderhoudsvriendelijke vloer of een warme, sfeervolle uitstraling wilt creëren met tapijt, wij hebben voor elke ruimte en stijl een geschikte vloeroplossing. Onze adviseurs helpen u graag bij het maken van de juiste keuze die past bij uw woning en levensstijl.

Marmoleum is een natuurlijk en milieuvriendelijk vloerproduct dat bekend staat om zijn duurzame en slijtvaste eigenschappen. Het is gemaakt van natuurlijke materialen, waaronder lijnzaadolie, gemalen kurk, houtmeel, hars en heeft een rugweefsel van jute. Dit maakt het niet alleen een zeer sterke vloer, maar ook een uitstekende keuze voor wie op zoek is naar een ecologisch verantwoorde oplossing. Marmoleum is verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren en dessins, waardoor u eenvoudig een stijl kunt vinden die perfect aansluit bij uw interieur.

Plak-PVC en klik-PVC zijn beide populaire keuzes als het gaat om PVC vloeren, maar er zijn enkele belangrijke verschillen tussen de twee. Plak-PVC wordt direct op de ondervloer gelijmd, wat een zeer strakke afwerking geeft en ideaal is als u vloerverwarming heeft. Klik-PVC daarentegen wordt zwevend gelegd met een handig kliksysteem, vergelijkbaar met laminaat. Dit maakt de vloer eenvoudig te installeren zonder lijm en zorgt ervoor dat de vloer flexibel te verplaatsen is indien nodig.

Het kiezen van de juiste vloer voor uw huis kan lastig zijn, gezien de vele opties en factoren om rekening mee te houden, zoals de ruimte, gebruik en persoonlijke voorkeuren. Daarom bieden wij zowel in onze showroom als bij u thuis een uitgebreid vloeradvies aan. Kom gerust langs in onze showroom om de verschillende vloeren te bekijken en advies te krijgen van onze experts. U kunt ook een gratis adviesgesprek bij u thuis aanvragen, waarbij één van onze adviseurs u persoonlijk helpt met het kiezen van de vloer die het beste aansluit bij uw wensen en de inrichting van uw woning.

Traprenovatie

Ja, PVC is een uitstekende keuze voor traprenovatie. Het is niet alleen duurzaam en slijtvast, maar ook eenvoudig schoon te houden en geluiddempend. PVC kan zowel op de treden zelf als op de zijkanten en stootborden van de trap worden aangebracht, waardoor u een volledig gestroomlijnde en moderne uitstraling creëert. Dankzij de vele kleuren en dessins is er altijd een optie die perfect aansluit bij de rest van uw interieur.

Absoluut! Wij hebben een team van ervaren experts die gespecialiseerd zijn in traprenovaties. Zij zorgen ervoor dat uw trap er weer als nieuw uitziet, met een nauwkeurige en professionele afwerking. Of u nu kiest voor PVC, laminaat of een andere trapbekleding, onze vakmensen staan klaar om de klus voor u te klaren. Zo hoeft u zich geen zorgen te maken over het installatieproces en geniet u snel van een prachtig vernieuwde trap.

De kosten van een traprenovatie hangen af van verschillende factoren, zoals de staat van uw huidige trap en de keuze van bekleding. Om u een nauwkeurige prijsopgave te geven, stellen wij graag een vrijblijvende offerte voor u op. Hiervoor bekijken we de specifieke wensen en eisen voor uw traprenovatie. U kunt altijd langskomen in één van onze showrooms om meer informatie te krijgen, of u kunt een gratis adviesgesprek bij u thuis aanvragen. Tijdens dit gesprek kunnen we u direct inspireren en adviseren over de mogelijkheden voor uw trap.

Zonwering

Bij ons kunt u terecht voor een uitgebreide collectie zonwering, zodat u altijd de juiste oplossing vindt voor uw woning en tuin. We bieden onder andere knikarmschermen, die ideaal zijn voor het creëren van schaduw op uw terras, en markiezen, die niet alleen praktisch zijn maar ook een klassieke uitstraling aan uw huis geven. Daarnaast hebben we rolluiken, die uitstekende warmte- en geluidsisolatie bieden, en screens, die subtiel en strak zijn en tegelijkertijd de zon effectief buiten houden. Voor buitenruimtes kunt u ook kiezen voor stijlvolle terrasoverkappingen. Vraag gerust naar de volledige mogelijkheden en laat u adviseren over de beste keuze voor uw situatie.

Al onze zonweringsproducten zijn van hoge kwaliteit en ontworpen om de warmte buiten te houden, zodat uw interieur aangenaam koel blijft. Elk type zonwering heeft zijn eigen specifieke voordelen. Rolluiken bieden bijvoorbeeld niet alleen uitstekende zonwering, maar ook extra isolatie en beveiliging. Screens blokkeren de zonnestralen voordat ze het raam bereiken, waardoor warmte niet eens de kans krijgt om binnen te komen. Een algemene tip is om tijdens warme dagen ook uw ramen gesloten te houden, zodat de hitte buiten blijft en de verkoeling binnen behouden blijft.

De kleur van de zonwering speelt een belangrijke rol bij het reguleren van de warmte. Donkere kleuren, zoals antraciet of zwart, absorberen de warmte en kunnen daardoor helpen om te voorkomen dat deze je huis binnendringt. Deze kleuren nemen de warmte op, maar houden het effectief buiten. Lichtere kleuren, zoals wit of beige, weerkaatsen daarentegen het zonlicht, wat betekent dat ze de warmte minder opnemen. Echter, houd er rekening mee dat lichte kleuren zoals wit boven een terras de zon reflecteren, wat als fel en verblindend kan worden ervaren. Om die reden kiezen veel mensen voor zonwering met strepen of donkere kleuren, die zowel effectief zijn tegen warmte als comfortabel voor de ogen.

Raamdecoratie

Bij ons vindt u een breed assortiment aan raambekleding, passend bij elke stijl en behoefte. Wij bieden prachtige gordijnen voor een sfeervolle uitstraling en inbetweens, die licht doorlaten maar toch privacy bieden. Daarnaast hebben we plissé- en dupligordijnen, waarmee u de lichtinval op een subtiele manier kunt regelen. Verder kunt u kiezen voor jaloezieën, die zowel in hout als aluminium verkrijgbaar zijn, of voor elegante vouwgordijnen die een tijdloze uitstraling geven aan elk interieur. Onze shutters zorgen voor een stijlvolle en klassieke afwerking, terwijl lamellen ideaal zijn voor grote ramen of schuifpuien. Voor elke ruimte is er een geschikte oplossing!

Top-Down/Bottom-Up is een zeer functionele optie waarbij de raambekleding zowel van boven als van onderen bedienbaar is. Dit betekent dat u de bovenkant van het gordijn of de jaloezie naar beneden kunt laten zakken, terwijl de onderkant omhoog kan worden getrokken. Dit geeft u volledige controle over de lichtinval en privacy in uw huis. Zo kunt u bijvoorbeeld het onderste deel van uw raam bedekt laten voor privacy, terwijl u boven nog volop daglicht binnenlaat. Het is een perfecte oplossing voor kamers waar u veel flexibiliteit in lichtinval en privacy wilt, zoals woonkamers, badkamers of kantoren.

Er zijn verschillende plooistijlen waaruit u kunt kiezen bij gordijnen, afhankelijk van de look die u wilt creëren. Zo is er de enkele plooi, die zorgt voor een strakke en moderne uitstraling. Voor meer volume kunt u kiezen voor de dubbele plooi, ook wel vlinderplooi genoemd, die het gordijn een vollere uitstraling geeft. Wilt u nog meer luxe? Dan is de triplooi een mooie optie, waarbij extra stof wordt gebruikt voor een rijke uitstraling. Daarnaast zijn er de wave plooi en de retourplooi (enkel of dubbel), die zorgen voor een elegant vallend gordijn. Houd er rekening mee dat hoe meer plooien er worden toegepast, hoe meer stof er nodig is. De keuze van de plooi hangt af van zowel uw persoonlijke voorkeur als het type stof dat u kiest.

Vouwgordijnen zijn een stijlvolle en functionele keuze voor elke woonruimte. Ze zijn verkrijgbaar in een grote verscheidenheid aan kleuren en stoffen, waardoor ze makkelijk te integreren zijn in elke interieurstijl, van klassiek tot modern. Vouwgordijnen hebben een isolerend effect, wat betekent dat ze helpen om uw woning koel te houden in de zomer en warm in de winter. Daarnaast zijn ze ruimtebesparend, omdat ze strak tegen het raam kunnen worden opgehangen. Een ander groot voordeel is de uitstekende controle over de lichtinval, doordat u zelf kunt bepalen hoe ver u ze opent of sluit. Bovendien zijn veel vouwgordijnen wasbaar, afhankelijk van het materiaal, wat het onderhoud eenvoudig maakt. Kortom, een perfecte combinatie van stijl, functionaliteit en onderhoudsgemak.

Maak nu een afspraak

Wij komen naar u toe, naar de plek waar het nieuwe interieur komt. Zo kunnen wij maximaal adviseren over de mogelijkheden en u hoeft de deur niet uit. Wel zo makkelijk.

Contact Us