Traprenovatie

Traprenovatie

Je trap is een van de meest gebruikte onderdelen van je huis, maar wordt vaak over het hoofd gezien bij renovaties. Wij begrijpen dat een goed onderhouden trap niet alleen de uitstraling van je interieur versterkt, maar ook essentieel is voor de veiligheid en functionaliteit van je woning. Met een traprenovatie geef je je trap een compleet nieuwe look zonder dat de hele trap vervangen hoeft te worden. Op deze pagina ontdek je alles over onze traprenovatie-oplossingen, inclusief de voordelen, stijlen en afwerkingen die we bieden.

Alle voordelen van traprenovatie:

  • Snelle renovatie: vaak al binnen Ă©Ă©n dag klaar.
  • Kostenbesparend: goedkoper dan een volledige trapvervanging.
  • Ruime keuze aan materialen: hout, betonlook, laminaat, PVC en luxe afwerkingen.
  • Antislip-toplaag: voor extra veiligheid en grip.
  • Duurzame materialen: bestand tegen intensief gebruik en slijtvast.
  • Vakmanschap: professionele installatie door ervaren monteurs.

 

Bespreek de mogelijkheden Vraag een offerte aan
Traprenovatie

Inspirerende dessins en materialen

Bij ons kun je kiezen uit een breed scala aan materialen en afwerkingen om je trap een unieke uitstraling te geven. We bieden diverse houtsoorten, zoals eiken en grenen, evenals moderne betonlooks en PVC. Of je nu gaat voor de warme uitstraling van hout, of de stoere look van beton, er is altijd een ontwerp dat bij jouw smaak en interieur past. Bovendien kun je kiezen voor speciale afwerkingen zoals LED-verlichting of bijpassende trapwangen voor een extra luxe uitstraling.

Voor elke woonstijl

Of je nu een modern, klassiek, landelijk of industrieel interieur hebt, bij ons vind je altijd een traprenovatie-oplossing die bij je woonstijl past.

  • Modern interieur
  • Klassiek interieur
  • Landelijk interieur
  • Industrieel interieur
Industriële woonstijl

Betonlook treden in grijs en antraciet passen perfect bij een robuust, industrieel interieur. Voor een authentieke look kun je ook de stootborden in dezelfde stijl houden.

Moderne woonstijl

Combineer strakke lijnen en materialen zoals beton met warme houttinten voor een eigentijdse look. Onze betonlook dessins passen perfect in een minimalistisch of industrieel interieur.

Landelijke woonstijl

Houtdessins zoals eiken of grenen voegen warmte en sfeer toe aan een landelijk interieur. Kies voor een licht of donker houtdessin om je trap naadloos aan te laten sluiten bij de rest van je woning.

Traprenovatie
Klassieke woonstijl

Voor een chique uitstraling zijn donkere houtsoorten, zoals walnoot of gerookt eiken, een uitstekende keuze. Voeg eventueel LED-verlichting toe voor extra elegantie en een luxueuze afwerking.

Traprenovatie pakketten

Bij ons kun je kiezen uit verschillende traprenovatiepakketten, afhankelijk van je wensen en budget. Elk pakket biedt hoogwaardige materialen en wordt geĂŻnstalleerd door ervaren vakmensen, zodat je gegarandeerd bent van een perfect resultaat.

  • Basic pakket: het bassis pakket biedt een vakkundige renovatie van gesloten trappen, uitgevoerd door een ervaren installateur. Keuze uit laminaat of PVC.
  • Comfort pakket: het Luxe pakket biedt een complete renovatie, inclusief opties zoals ledverlichting en trapwangen. Geschikt voor open en gesloten trappen, met treden van High Density Fibreboard (HDF).
Basic pakket
  • Vakkundige plaatsing door een ervaren installateur.
  • Trapplaten op maat gemaakt en perfect afgewerkt.
  • Geschikt voor gesloten trappen.
  • Zorgeloze renovatie, wij nemen alles uit handen.
  • Keuze uit laminaat of PVC in diverse dessins.
  • Prijs: vanaf €1.800.
Luxe pakket
  • Inclusief extra opties zoals ledverlichting en trapwangen.
  • Volledig geĂŻnstalleerd door een professionele monteur.
  • Treden van High Density Fibreboard (HDF).
  • Geschikt voor zowel gesloten als open trappen.
  • Zorgeloze en luxe afwerking.
  • Prijs: vanaf €2.700.

Wij staan voor jou klaar met onze traprenovatie

Advies op maat bij jou thuis
Wij komen we graag naar je toe voor een persoonlijk adviesgesprek aan huis. Samen met jou en je eventuele partner bekijken we de verschillende collecties en afwerkingsopties. Zo helpen we je de beste keuze te maken voor een traprenovatie die helemaal aansluit op jouw wensen en interieur. Daarnaast neemt onze adviseur nauwkeurige maten van je trap en geeft je een exacte kostenberekening van jouw droomtrap.

Plan een afspraak

Inspiratie in onze showroom

Advies op maat bij jou thuis
Wij komen we graag naar je toe voor een persoonlijk adviesgesprek aan huis. Samen met jou en je eventuele partner bekijken we de verschillende collecties en afwerkingsopties. Zo helpen we je de beste keuze te maken voor een traprenovatie die helemaal aansluit op jouw wensen en interieur. Daarnaast neemt onze adviseur nauwkeurige maten van je trap en geeft je een exacte kostenberekening van jouw droomtrap.

Plan je bezoek aan onze showroom

Gesloten trap versus open trap

Gesloten trap
Bij een gesloten trap kun je met onze traprenovatie, je trap een compleet nieuwe look geven. Kies uit een breed scala aan stijlen en decors, variërend van tijdloos klassiek tot eigentijds en trendy. Wil je een uniforme uitstraling? Dan kun je ervoor kiezen om de stootborden en trapwangen in hetzelfde decor te laten renoveren. Liever een speels contrast? Voer de stootborden en/of trapwangen uit in wit. Daarnaast bieden wij ook de mogelijkheid om trapverlichting toe te voegen, wat zowel de veiligheid als de uitstraling van je gesloten trap naar een hoger niveau tilt.

Open trap
Een open trap biedt volop mogelijkheden voor een opvallende traprenovatie met ons Luxe pakket. Je kunt kiezen uit verschillende decors die passen bij vrijwel elke woonstijl, van trendy betonlook tot licht eikenhout. Een open trap kan volledig rondom worden bekleed of alleen de treden kunnen van een nieuwe afwerking worden voorzien. Hiermee creëer je een echte eyecatcher die perfect aansluit op je interieur, terwijl de open structuur van de trap behouden blijft voor een ruimtelijke uitstraling.

Bespreek de mogelijkheden

Waarom kiezen voor traprenovatie?

Na verloop van tijd kunnen trappen tekenen van slijtage vertonen, zoals krassen, kale plekken en verkleuringen. Traprenovatie is een snelle en kostenefficiënte manier om je trap weer in topconditie te krijgen zonder ingrijpende verbouwingen. In plaats van het vervangen van de gehele trap, wat tijdrovend en duur kan zijn, biedt traprenovatie een vernieuwende oplossing waarbij de bestaande trap wordt voorzien van nieuwe bekleding of afwerking. Dit proces is meestal binnen één dag afgerond, waardoor je snel kunt genieten van een frisse en veilige trap.

De trap als blikvanger

Een trap bevindt zich vaak op een prominente plek in je woning, zoals de hal of de woonkamer. Het is daarmee een echte blikvanger en speelt een belangrijke rol in de uitstraling van je interieur. Een goed gerenoveerde trap kan zelfs dienen als visitekaartje van je huis. Met de diverse materialen en stijlen die wij aanbieden, kun je je trap perfect laten aansluiten bij je interieur. Van modern en strak tot landelijk en klassiek, we hebben voor elke woonstijl een passende oplossing.

De finishing touch: verlichting en afwerking met onze traprenovatie

Wil je je trap net dat beetje extra geven? Overweeg dan het toevoegen van LED-verlichting onder de treden. Dit zorgt niet alleen voor een luxe uitstraling, maar ook voor extra veiligheid, vooral in de avonduren. Wij bieden verschillende verlichtingselementen die je trap een unieke uitstraling geven. De verlichting is volledig naar wens aan te passen met een afstandsbediening, waarmee je zowel de intensiteit als de kleur van het licht kunt regelen. Voor een naadloze look kunnen we ook de trapwangen afwerken in dezelfde kleur als de treden, waardoor je trap een strak geheel wordt bij onze traprenovatie.

Maak een afspraak

Veelgestelde vragen over traprenovatie

Een traprenovatie biedt verschillende voordelen. Allereerst komt er altijd Ă©Ă©n vaste contactpersoon bij u langs voor zowel het adviesgesprek als de installatie. Dit wordt vaak als zeer prettig ervaren, omdat u gedurende het hele proces te maken heeft met dezelfde specialist. Daarnaast werken wij met hoogwaardige materialen die zorgen voor een duurzame en strakke afwerking. Dit betekent dat uw trap er niet alleen prachtig uitziet, maar ook nog eens lang meegaat.

De kosten van een traprenovatie kunnen sterk variëren, afhankelijk van verschillende factoren zoals het aantal treden, de vorm van de trap (denk aan rechte of draaiende trappen), en eventuele extra's zoals een bordes dat bekleed moet worden. Om een precieze prijsopgave te krijgen, raden we aan om een persoonlijk adviesgesprek aan te vragen, zodat we uw specifieke situatie kunnen beoordelen.

Onze traprenovatie is te herkennen aan de hoogwaardige afwerking. Onze trappen worden met uiterste precisie geplaatst en netjes afgekit, zodat u verzekerd bent van een strakke en professionele uitstraling. Wij besteden veel zorg aan ieder detail, wat resulteert in een trap die er niet alleen mooi uitziet, maar ook functioneel en duurzaam is.

Op traprenovatie ontvangt u 12 jaar garantie. Dit geeft u de zekerheid dat onze producten van uitstekende kwaliteit zijn en dat u jarenlang plezier zult hebben van uw vernieuwde trap.

Het renoveren van een open trap is bij ons zeker mogelijk. U kunt kiezen voor HPL-overzettreden of voor PVC-treden, afhankelijk van uw voorkeur. Beide materialen zorgen voor een moderne en duurzame uitstraling, passend bij uw interieur.

Onze HPL-overzettreden worden geproduceerd van hoogwaardige, duurzame materialen. Het hout dat wij gebruiken is ecologisch verantwoord en voorzien van een FSC®-label, wat betekent dat het op een milieuvriendelijke manier wordt geproduceerd. Hierdoor draagt u met uw traprenovatie bij aan een beter milieu.

We doen nu vier jaar aan traprenovatie. In deze periode hebben we ons dagelijks ingezet om onze producten en diensten continu te verbeteren, zodat we elke klant kunnen voorzien van een traprenovatie van topkwaliteit.

De gemiddelde levertijd voor traprenovatie bedraagt 2 tot 3 weken. Tijdens het adviesgesprek kunnen wij u een meer specifieke indicatie geven op basis van uw persoonlijke situatie en wensen.

We doen nu vier jaar aan traprenovatie. In deze periode hebben we ons dagelijks ingezet om onze producten en diensten continu te verbeteren, zodat we elke klant kunnen voorzien van een traprenovatie van topkwaliteit.

Het grootste verschil tussen een doe-het-zelf traprenovatie en een traprenovatie door ons is de kwaliteit en expertise. Wij gebruiken professionele materialen van hoge klasse die speciaal zijn ontwikkeld voor langdurig gebruik. Daarnaast beschikt ons team over de benodigde vakkennis en ervaring om een traprenovatie tot in de puntjes te verzorgen, wat resulteert in een perfect afgewerkte trap.

Nee, wij bieden geen optie om de materialen los te kopen. Het leggen van de trap vereist nauwkeurigheid en specifieke gereedschappen, wat alleen door professionals kan worden uitgevoerd. Daarom komen onze specialisten de renovatie altijd zelf installeren, zodat we kunnen garanderen dat het eindresultaat aan onze hoge standaarden voldoet.

Wij werken voornamelijk in Friesland, Groningen, en de noordelijke provincies van Nederland. Mocht u buiten deze regio wonen, neem dan gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Maak nu een afspraak

Wij komen naar u toe, naar de plek waar het nieuwe interieur komt. Zo kunnen wij maximaal adviseren over de mogelijkheden en u hoeft de deur niet uit. Wel zo makkelijk.

Contact Us